ΠΕΤΡΙΤΗΣ

Γνωρίστε τον Πετριτή… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΠΕΤΡΙΤΗΣ

Νοτιοανατολική Κέρκυρα, Ελλάδα

Ο Πετρίτης είναι ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι στη νοτιοανατολική ακτή της Κέρκυρας, όπου υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκο ​​ψάρι και σνακ μπαρ. Η παραλία έχει περίπου 0,5 χιλιόμετρο έκταση και η ακτή έχει μικρά βότσαλα και βράχια. Δεν είναι οργανωμένη παραλία. Υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως το beach volley. Η πρόσβαση είναι εύκολη και στην γύρω περιοχή υπάρχει χώρος στάθμευσης. Πολύ κοντά βρίσκονται τα παραδοσιακά χωριά Άγιος Νικόλαος και  Ρουμανάδες, τα οποία είναι παλιά με πλούσια ιστορία, με παραδοσιακά σοκάκια και καφετέριες. Στα αριστερά του Πετρίτη βρίσκεται η παραλία Μπουκάρης και δεξιά η παραλία Νότος.

1
4

Τοποθεσία

 Ο Πετρίτης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Κέρκυρας, ανάμεσα στο Μπουκάρη και την παραλία Νότος, σε απόσταση 33 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

 Ποιος να πάει

Είναι ιδανικό μέρος για ανθρώπους που αναζητούν ρομαντικές διακοπές, ηρεμία και χαλάρωση και για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από τα πολυσύχναστα μεγάλα θέρετρα. Επίσης, είναι κατάλληλο μέρος για οικογένειες, επειδή το νερό στη θάλασσα βαθαίνει σιγά σιγά και γι ‘αυτό είναι ιδανική τοποθεσία για παιδιά.

 Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στον Πετρίτη από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Κέρκυρας με ταξί, με δημόσια ή ιδιωτική συγκοινωνία ή με λεωφορείο. Αν πάτε με αυτοκίνητο, είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στον Πετρίτη από την πόλη της Κέρκυρας. Ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο προς Λευκίμμη, που διέρχεται από τις Μπενίτσες, τα Μωραΐτικα, τη Μεσογγή και τον Μπουκάρη. Μετά τον Μπουκάρη βρίσκεται ο Πετρίτης.

Τι να κάνετε

Δίπλα από τον Πετρίτη βρίσκονται η παραλία του Μπουκάρη, η παραλία Νότος και το χωριό Περιβόλι, καθώς και τα παραδοσιακά χωριά του Αγίου Νικολάου και των Ρουμανάδων.

Υπάρχουν επίσης και άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στη νότια Κέρκυρα, όπως τη μεγάλη αμμώδη παραλία του Χαλικούνα (στη δυτική πλευρά), για να δοκιμάσετε kite surfing ή τη λίμνη Κορισσίων, για να απολαύσετε την άγρια ​​φύση. Εναλλακτικά, αν θέλετε έντονη νυχτερινή ζωή, ο Κάβος απέχει μόνο 20 λεπτά από την περιοχή.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΙΤΗ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει ο Πετριτής; Δείτε το blog μας