ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΩΝ

Γνωρίστε τον Άγιο Γεώργιο Πάγων… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΓΩΝ

Βορειοδυτική Κέρκυρα, Ελλάδα

Ο οικισμός του Αγίου Γεωργίου άρχισε να αναπτύσσεται γύρω από την παραλία μετά το 1975 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Ταβέρνες, εστιατόρια μίνι μάρκετ και τουριστικά καταστήματα θα βρείτε άφθονα εδώ. Στην παραλία, επίσης, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, π.χ. θαλάσσια σπορ, ενοικιάσεις σκαφών, μέχρι και μαθήματα καταδύσεων. Στο κέντρο του χωριού λειτουργεί και μια αίθουσα μπόουλινγκ.

Στον Άγιο Γεώργιο Πάγων υπάρχουν κάποια παλαιά κτίσματα, που προϋπήρχαν του οικισμού, όπως η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, των αρχών του 18ου αιώνα, το μαγαζί και το σπίτι του Τσιμπουγή, επίσης του 18ου αιώνα στο νότιο τμήμα της παραλίας, και το μαγαζί του Τάγκου, των αρχών του 20ού αιώνα, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ερείπια παλαιότερου οικισμού που καταστράφηκε από κατολισθήσεις, άγνωστο πότε, διακρίνονται στο νότιο τμήμα του όρμου.

1
4

Τοποθεσία

Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι παραθαλάσσιος οικισμός 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη της Κέρκυρας. Η παραλία της περιοχής θεωρείται μία από τις ομορφότερες του νησιού.

Ποιος να πάει

Ο Άγιος Γεώργιος Πάγων είναι ήσυχος τουριστικός προορισμός, χωρίς πολλές επιλογές για έντονη νυχτερινή διασκέδαση, γι’ αυτό και προτιμάται από οικογένειες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα απολαύσετε γαλήνιες, χαλαρωτικές διακοπές.

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στον Άγιο Γεώργιο Πάγων από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Κέρκυρας με ταξί, με κοινόχρηστη υπηρεσία μεταφοράς, με λεωφορείο ή με ιδιωτική μεταφορά.

Τι να κάνετε

Μπορείτε να χαλαρώσετε στις άφθονες ταβέρνες και εστιατόρια που υπάρχουν στην παραλία ή να κάνετε μία από τις πολλές δραστηριότητες που σας προσφέρονται, όπως θαλάσσια σπορ, καταδύσεις κ. ά. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε άλλες κοντινές περιοχές της βόρειας Κέρκυρας, όπως είναι η διάσημη Παλαιοκαστρίτσα, το Αγγελόκαστρο, το Σιδάρι με το Κανάλι Ντ’ Αμούρ κ. ά.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΓΩΝ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Romaios Apartments

ΔιαμερίσματαΆγιος Γεώργιος Βόρεια Κέρκυρα
Load More

Σας αρέσει ο Άγιος Γεώργιος; Δείτε το blog μας