Διακοπές γαστρονομίας στην Κέρκυρα

‘Ενα μοναδικό ταξίδι σε γεύσεις, ανθρώπους και τοπία

Διακοπές γαστρονομίας στην Κέρκυρα, ένας γαστρονομικός ταξιδιωτικός προορισμός που σας εγγυάτε ένα μοναδικό ταξίδι σε γεύσεις, ανθρώπους και τοπία. Μια αυθεντική πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου είναι η γαστρονομία του. Ένα από τα αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου είναι η γαστρονομία. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μίας περιοχής είναι πολλές φορές συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ συνήθως αποκαλύπτουν στοιχεία του πολιτισμού αλλά και της οικονομίας ενός τόπου.

Συγχρόνως η γεύση μοιάζει να είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, ένας διαφορετικός τρόπος να επικοινωνήσει κάποιος στην καρδιά του άλλου. Επιπλέον, η διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων έχει παραδοσιακά προσθέσει και μια εξωστρεφή κοινωνική διάσταση στο τραπέζι, συνδυάζοντας την γευστική ικανοποίηση με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον απόηχο από τα αρχαία συμπόσια.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κέρκυρα, είναι αδύνατον να μην δοκιμάσετε έστω και ένα παραδοσιακό τοπικό πιάτο. Η παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας περιλαμβάνει εξαιρετικές λιχουδιές που θα προσελκύσουν τόσο τον απλό ταξιδιώτη όσο και τον πιο απαιτητικό γκουρμεδιάρη.

Η Κέρκυρα αλλά όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, σε όλο το νησί υπάρχουν μικροπαραγωγοί που καλλιεργούν και παράγουν σημαντικά παραδοσιακά προϊόντα όπως το τοπικό μέλι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το ιδιαίτερο κρασί του κακοτρύγι όπως λένε και οι ντόπιοι.

Η Κέρκυρα είναι νησί με αγγλικές, γαλλικές αλλά και ιταλικές επιρροές στην ιστορία της και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πάντρεμα γεύσεων με διαφορετικές κουλτούρες και έτσι γεννήθηκαν τα κλασσικά Κερκυραϊκά πιάτα όπως το σοφρίτο, το μπουρδέτο, το μπιάνκο και η περίφημη πατσιτσάδα. Αυτές οι ιδιαίτερες γεύσεις σχετίζονται με τον τόπο και διαμορφώνουν τη γαστρονομική εμπειρία που χαρακτηρίζει το νησί. Υπάρχουν πολλά νόστιμα πιάτα που μπορείτε να βρείτε στις τοπικές παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες που υπάρχουν σχεδόν παντού στο νησί της Κέρκυρας και έτσι θα έχετε αρκετές επιλογές και από πιάτα αλλά και από τοπία μιας και μπορείται να δειπνήσετε δίπλα στην θάλλασα ή στα καντούνια της παλιάς πόλης ή να απολάυσετε ένα παραδοσιακό γεύμα σε ένα γραφικό χωριό, οι διακοπές γαστρονομίας στην Κέρκυρα θα σας μείνουν αξέχαστες. Φρέσκο ψάρι απο τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου, φρέσκο ντόπιο κρέας και ντόπια λαχανικά και φρούτα σίγουρα θα συνθέτουν το τραπέζι σας όπου και αν δειπνήσετε το νησί της Κέρκυρας. Επιλέξτε να δοκιμάστε τα τοπικά κρασία της Κέρκυρας όπως και το γνωστό λικέρ από τα ιδιαίτερα εσπεριδοειδή, κουμ κουατ, όπως επίσης και την μοναδική τσιτσιμπύρα η οποία παρασκευάζεται τοπικά από φρέσκο χυμό λεμονιού και τζίντζερ.

Άλλο ένα τοπικό μοναδικό έδεσμα είναι η συκομαΐδα, το όνομά της προέρχεται από την λέξη σύκο και την μαγίδα (αρχαία ελληνική λέξη για το γλύκισμα, την ζύμα) με υψηλή διατροφική αξία, παρασκευάζεται από ξηρά σύκα, αμύγδαλα, κανέλα, ούζο, κρασί και πιπέρι.

Η Κέρκυρα δεν φημίζεται μόνο για το μοναδικό της Πάσχα, τις πεντακάθαρες ακτές της, τον φιλόξενο λαό της, την αρχιτεκτονική της και το μοναδικό Λιστόν, σίγουρα αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς αλλά η ιστορία της, ο πολιτισμός της και η κουλτούρα του νησίου αποτυπώνεται σίγουρα και στην γαστρονομία της, για αυτό και οι διακοπές γαστρονομίας στην Κέρκυρα σίγουρα θα σας αφήσουν έκπληκτους.

Στο holidaysincorfu.gr, θα βρείτε μοναδικά τουριστικά καταλύματα κάθε τύπου καλύπτοντας όλο το νησί για την ποιοτική και οικονομική σας διαμονή ώστε να προγραμματίσετε αξέχαστες γαστρονομικές διακοπές στην Κέρκυρα.

corfiot-pastitsada

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα
Load More