ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ

Γνωρίστε τους Αγίους Δέκα… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ

Μεσοδυτική Κέρκυρα,  Ελλάδα

Η ιστορία του χωριού των Αγίων Δέκα είναι άμεσα συνυφασμένη με την  Κρήτη. Την περίοδο της Αραβοκρατίας, από το 823 έως το 961 πολλοί Κρήτες έφυγαν από το νησί τους και μετανάστευσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έφτασαν και στην Κέρκυρα, φέρνοντας μάλιστα μαζί τους και την εικόνα των Αγίων Δέκα μαρτύρων που μαρτύρησαν στην Κρήτη κατά την περίοδο των διωγμών από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Δέκιο. Εγκαταστάθηκαν σε αυτό το σημείο και έφτιαξαν τον οικισμό.

Οι Άγιοι Δέκα αναφέρονται σε γραπτές πηγές του 1503, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο παλιό χωριό είναι. Σήμερα στο χωριό στο οποίο κατοικούν περίπου 350 άνθρωποι λειτουργεί ένας δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος με τμήματα θεάτρου και χορού. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στην κορυφή του βουνού των Αγίων Δέκα απ’ όπου η θέα είναι μαγευτική προς την πόλη της Κέρκυρας, το αεροδρόμιο, την Ηγουμενίτσα, τα βουνά της Αλβανίας και τους Παξούς.

1
4

Τοποθεσία

Οι  Άγιοι Δέκα βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ομώνυμου βουνού. Αποτελούν ένα τυπικό παραδοσιακό χωριό της Κερκυραϊκής υπαίθρου, με πολλά παλαιά σπίτια κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής, διώροφα, τριώροφα και χωρίς μπαλκόνια με εξωτερικές σκάλες. Απέχουν 11 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας

Ποιος να πάει

Η περιοχή προτείνεται για οικογένειες και φυσιολάτρες αλλά και λάτρεις της πεζοπορίας

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στους  Άγιους Δέκα από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Κέρκυρας με ταξί, με κοινόχρηστη υπηρεσία μεταφοράς, με λεωφορείο ή με ιδιωτική μεταφορά.

Τι να κάνετε

Το βουνό Άγιοι Δέκα είναι καταπράσινο, η βλάστηση είναι οργιώδης και όλη η περιοχή είναι κατάλληλη για πεζοπορία, αλλά και προσφιλής τόπος για τους λάτρεις του mountain bike. Επίσης, υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες που προσφέρουν κερκυραϊκά παραδοσιακά φαγητά.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΕΚΑ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσουν οι Άγιοι Δέκα; Δείτε το blog μας