Δυτική Κέρκυρα

Majestic beaches and amazing scenery

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ;

Στη δυτική πλευρά του νησιού θα βρείτε υπέροχες παραλίες και μέρη όπου μπορείτε να περάσετε όλη τη μέρα σας. Επισκεφθείτε την Παλαιοκαστρίτσα και το γραφικό μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία στην κρουφή του βουνού.

paleokastritsa-corfu

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

Κάτω από το βουνό μπορείτε να κολυμπήσετε σε μια από τις βραχώδεις ακτές με αμμώδεις κόλπους και κρυστάλλινα νερά και μετά από μια βουτιά, να απολαύστε ένα ποτό ή ένα γεύμα. Άλλες παραλίες όπου μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με ένα καλό γεύμα ή beach bar, είναι η Γλυφάδα ή ο Άγιος Γόρδιος που μπορούν να σας προσφέρουν διαφορετικές επιλογές. Μην χάσετε το παρατηρητήριο Kaiser (William II, αυτοκράτορας της Γερμανίας), που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Πέλεκα, από όπου μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα του νησιού, ιδανικό για ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Επίσης αναζητήστε τα μονοπάτια που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του νησιού και θα σας οδηγήσουν σε γραφικά μικρά χωριά όπου θα δείτε μοναδικές εικόνες.

liapades
pelekas-corfu

ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Από την Άνοιξη μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τη δυτική πλευρά του νησιού. Κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, ειδικά κατά την περίοδο από Μάιο έως Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι αρκετά ζεστός. Φυσικά υπάρχουν σημεία που σας περιμένουν όλο το χρόνο, ιδανικά για να επισκεφθείτε τα μοναστήρια και τα μονοπάτια της περιοχής.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ

Η δυτική πλευρά της Κέρκυρας είναι ένας θαυμάσιος προορισμός αν ψάχνετε στιγμές χαλάρωσης με τους φίλους σας απολαμβάνοντας τη θάλασσα σε κάποια όμορφη παραλία ή αν έρχεστε με την οικογένειά σας και θέλετε να απολαύσετε ένα οικογενειακό γεύμα. Η ατελείωτη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος είναι ιδανική για ένα ρομαντικό περίπατο, κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή ενός λόφου ή από μια παραλία. Υπάρχει επίσης ένα ειδικά σχεδιασμένο υδάτινο πάρκο εάν αναζητάτε στιγμές περιπέτειας για εσάς και την οικογένειά σας.

west-corfu
west-corfu-side

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ

Εάν έχετε δικό σας όχημα, ακολουθήστε την εθνική οδό Πέλεκα και στη συνέχεια θα συναντήσετε πινακίδες που θα σας δείξουν τον τρόπο να φτάσετε στον ακριβή προορισμό σας, αν κατευθυνθείτε σε μέρη όπως η Γλυφάδα, ο Κοντογιαλός ή ο Πελέκας. Αν πρόκειται να επισκεφτείτε την Παλαιοκαστρίτσα ή τους Λιαπάδες, ακολουθήστε την Εθνική οδό Παλαιοκαστρίτσας και αν θέλετε να επισκεφθείτε τον Αγ. Γόρδιο ή τα γειτονικά του χωριά κατευθύνθείτε προς τα νότια, παίρνοντας την Εθνική Οδό Αχιλλείου. Αν δεν έχετε δικό σας όχημα μεταφοράς, μπορείτε να φτάσετε στη δυτική πλευρά του νησιού χρησιμοποιώντας πράσινα ή μπλε λεωφορεία ως πιο οικονομική λύση ή να πάρετε ένα ταξί.

Περισσότερες περιοχές να επισκεφθείτε

Load More