ΚΑΛΑΜΙ

Γνωρίστε το Καλάμι… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΚΑΛΑΜΙ

 

Βορειοανατολική Κέρκυρα, Ελλάδα

Το Καλάμι θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη της Κέρκυρας. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. Είναι παγκοσμίως γνωστό από το μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα Lawrence Darrell «Prospero’s Cell». Είναι ένας όρμος σε σχήμα πέταλου, με σπάνια ομορφιά και προσφέρει ποικιλία εγκαταστάσεων, όπως παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες, μπαρ, σούπερ μάρκετ, καταστήματα με είδη δώρων και τουριστικά γραφεία. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

1
4

Τοποθεσία

Ο κόλπος Καλάμι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας, 30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και 7 χλμ. από το τουριστικό θέρετρο της Κασσιώπης.

 

Ποιος να πάει

Είναι κατάλληλο για ανθρώπους που θέλουν να περάσουν γαλήνιες και ήρεμες διακοπές. Είναι, επίσης, ιδανικός προορισμός για οικογένειες και για όσους αγαπούν τη φύση.

 

Μεταφορά

Είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στο Καλάμι από την πόλη της Κέρκυρας με αυτοκίνητο, είτε από το λιμάνι είτε από το αεροδρόμιο. Ακολουθήστε τον παράκτιο δρόμο που διέρχεται από τη Δασιά, τον Ύψο και το Μπαρμπάτι. Να είστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί και το οδικό δίκτυο δεν είναι πολύ ανεπτυγμένο, σας αποζημιώνει όμως η φανταστική θέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Καλάμι με λεωφορείο, ξεκινώντας από την πόλη της Κέρκυρας. Υπάρχουν δρομολόγια καθημερινά πέντε φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Τι να κάνετε

Στο Καλάμι μπορείτε να δείτε το “White House”, το σπίτι του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα, Lawrence Durrell, Βρίσκεται στην άκρη του κόλπου και είναι χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα κοντινά παραθαλάσσια θέρετρα, όπως το γραφικό λιμανάκι της Κουλούρας, την Κερασιά, τον Άγιο Στέφανο, την Κασσιώπη, τον γραφικό κόλπο Αγνή, το Νησάκι κ. λπ. Στα περισσότερα από αυτά μπορείτε να πάτε και με βάρκα ή καραβάκι από το Καλάμι.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει το Καλάμι; Δείτε το blog μας