ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Γνωρίστε τη Λευκίμμη… Ίσως να είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΛΕΥΚΙΜΜΗ

 

Νότια Κέρκυρα, Ελλάδα

Η Λευκίμμη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της Κέρκυρας και έχει πληθυσμό 5000 κατοίκους. Η περιοχή δεν έχει αναπτυχθεί για τον τουρισμό και γι’ αυτό σήμερα διατηρεί την παλιά της δομή και τις παραδόσεις της.

Το μέρος  είναι πραγματικά γοητευτικό: Έχει στενά δρομάκια με παλιά αρχοντικά και σπίτια, πολλά από τα οποία έχουν ανακαινιστεί, αρκετές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας ιταλικής που κυριαρχεί στην άνω πόλη, ενώ ένα ποτάμι περνάει από το ανατολικό τμήμα της. Η Λευκίμμη εξακολουθεί να διατηρεί τις παλιές της παραδόσεις, θα δείτε, για παράδειγμα, ηλικιωμένες γυναίκες με γαϊδούρια, ανθρώπους που πίνουν ούζο στα τοπικά παραδοσιακά καφενεία κλπ. Ταυτόχρονα όμως διαθέτει παραλίες, εστιατόρια, καταστήματα και ταβέρνες.

1
??????????????????

Τοποθεσία

Η Λευκίμμη βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και απέχει περίπου 40 χλμ. από το αεροδρόμιο και την πόλη της Κέρκυρας.

Ποιος να πάει

Είναι ένα πολύ ήρεμο μέρος και ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, αλλά και για οικογένειες. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή, ζεστή και αμμώδης, ιδανική για παιδιά.

Μεταφορά

Συνδέεται με την πόλη της Κέρκυρας πολλές φορές την ημέρα με υπεραστικό λεωφορείο. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να πάτε στη Λευκίμμη με αυτοκίνητο, απλά ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο που ξεκινάει από την πόλη της Κέρκυρας. Υπάρχουν παντού πινακίδες που σας καθοδηγούν για το πώς να φτάσετε εκεί.

Το νέο λιμάνι της Λευκίμμης συνδέει απευθείας την περιοχή με την Ηγουμενίτσα και το νησί των Παξών.

Τι να κάνετε

Κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια της Λευκίμμης, δείτε τις παλιές εκκλησίες και τα παλιά κτίρια. Καθίστε δίπλα στο ποτάμι απολαμβάνοντας ένα γεύμα ή ένα ποτό ακολουθήστε το ποτάμι προς τη θάλασσα για να κολυμπήσετε.

Επισκεφτείτε το μικρό λιμάνι των Αλυκών, από όπου μέχρι πρόσφατα τα άλογα μετέφεραν το αλάτι για να υποστεί επεξεργασία. Αυτό έχει σταματήσει πλέον και οι παλιές αλυκές είναι τώρα ένα θεαματικό καταφύγιο άγριας φύσης, όπου μπορείτε να δείτε φλαμίνγκο και πολλά αποδημητικά πουλιά.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει η Λευκίμμη; Δείτε το blog μας