ΑΧΑΡΑΒΗ

Γνωρίστε την Αχαράβη… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΑΧΑΡΑΒΗ

 

Βόρεια Κέρκυρα, Ελλάδα

H Αχαράβη είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας. Έχει αμμώδη παραλία μήκους περίπου 7 χλμ. Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε από διάφορους μικρότερους δρόμους που ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο. Η περιοχή είναι επίπεδη με χαμηλή βλάστηση, ενώ από πάνω υψώνεται το βουνό «Παντοκράτορας». Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να έχουν άνεση, ηρεμία, αλλά και να είναι μια ανάσα από την παραλία, όπου μπορούν να χαλαρώσουν.  Παράλληλα όμως έχει πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ για τη διασκέδασή σας. Είναι ένα χωριό που αρχικά δεν δημιουργήθηκε για τουρισμό, αλλά τώρα είναι το μεγαλύτερο κέντρο της βόρειας Κέρκυρας: υπάρχουν υπηρεσίες, όπως ταχυδρομείο, τράπεζα, κομμωτήρια, ανθοπωλείο, καταστήματα κλπ.

1
?????????????????????????????????????????????????????????

Τοποθεσία

Η Αχαράβη είναι ένα χωριό μεσαίων διαστάσεων, που αναπτύσσεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που διασχίζει την βόρεια περιοχή της Κέρκυρας και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κασσιόπη και Ρόδα. Απέχει 36 χιλιόμετρα περίπου από το αεροδρόμιο και την πόλη της Κέρκυρας.

Ποιος να πάει

Εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη στη Βόρεια Κέρκυρα για διακοπές, ειδικά για ζευγάρια και οικογένειες.

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στην Αχαράβη από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Κέρκυρας με ταξί, με λεωφορείο ή με ιδιωτική μεταφορά.

Τι να κάνετε

Αν σας αρέσουν οι περιηγήσεις και οι διαδρομές στη φύση, με αφετηρία την Αχαράβη μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά γραφικά χωριά, κι άλλα εγκαταλειμμένα παλαιά χωριά, όπως την Παλιά Περίθεια και τις Σινιές, το χωριό Επίσκεψη και τα ερείπια των Ρωμαϊκών Λουτρών. Επίσης, θα δείτε και φυσικά αξιοθέατα, όπως τη Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη και την κοιλάδα των Νυμφών, όπου καλλιεργείται το περίφημο κουμ κουάτ. Στην Αχαράβη υπάρχει και το Λαογραφικό Μουσείο Βόρειας Κέρκυρας.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΑΒΗ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει η Αχαράβη; Δείτε το blog μας