ΠΕΛΕΚΑΣ

Γνωρίστε τον Πέλεκα… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΠΕΛΕΚΑΣ

Μεσοδυτική Κέρκυρα, Ελλάδα

Ο Πέλεκας είναι ένα ορεινό χωριό, περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κέρκυρας, που βρίσκεται κατά μήκος της απέναντι (δυτικής) ακτής του νησιού. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό, ακόμα μακριά από τον μαζικό τουρισμό, με εκκλησίες και στενούς δρόμους και βρίσκεται επάνω σε λόφο 270 μέτρων. Γι ‘αυτό η θέα από αυτό το χωριό είναι εκπληκτική.

Διαθέτει μερικές ταβέρνες, καφετέριες και λίγα τουριστικά καταστήματα. Το χωριό δεν βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, αλλά από εκεί μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην κοντινή παραλία του Κοντογιαλού. Αυτή η παραλία έχει λευκή και μαλακή άμμο, η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά και θεωρείται από τους ντόπιους μία από τις καλύτερες παραλίες της Κέρκυρας.

1
4

Τοποθεσία

Ο Πέλεκας απέχει περίπου 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.

Ποιος να πάει

Είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές, για οικογένειες, αλλά και για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στον Πέλεκα με ταξί, με υπεραστικό λεωφορείο ή με αυτοκίνητο. Είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στον Πέλεκα με αυτοκίνητο. Ξεκινώντας από την πόλη της Κέρκυρας παίρνετε τον δρόμο που περνάει από την Αλεπού. Μετά συνεχίζετε ακολουθώντας τη σήμανση για Πέλεκα.

Τι να κάνετε

 Ο Πελέκας προσφέρει ένα διαφορετικό είδος διακοπών με μεγάλη ευκαιρία για υπέροχους περιπάτους μέσα στο δάσος. Επίσης, κοντά στον Πελέκα μπορείτε να κάνετε ιππασία ή να επισκεφθείτε το Γήπεδο Γκολφ Κέρκυρας, το οποίο απέχει 3,5 χλμ. από το χωριό. Φυσικά μπορείτε να επισκεφθείτε και την Aqua Land Water Park, που απέχει 2,5 χιλιόμετρα. Τέλος, εκτός από τον Κοντογιαλό, που είναι η πλησιέστερη παραλία, αξίζει επίσης να πάτε στη διάσημη παραλία της Γλυφάδας, στους Ερμόνες και στην παραλία Μυρτιώτισσα, που βρίσκονται επίσης λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Πέλεκα.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει ο Πέλεκας; Δείτε το blog μας