ΛΙΑΠΑΔΕΣ

Γνωρίστε τους Λιαπάδες… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΛΙΑΠΑΔΕΣ

Βορειοδυτική Κέρκυρα, Ελλάδα

Το χωριό Λιαπάδες βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κέρκυρας, σε απόσταση 5 χλμ. από την Παλαιοκαστρίτσα και 20 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Οι Λιαπάδες είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ελληνικό χωριό με περίπου 1000 κατοίκους, με μια υπέροχη παραλία, η οποία δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από τον μαζικό τουρισμό και διατηρεί τη φυσική της ομορφιά. Είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας, με χαρακτηριστική επτανησιακή αρχιτεκτονική, ενώ είναι γνωστό για το εξαιρετικό τοπικό κρασί του.

Η παραλία του χωριού Λιαπάδες αποτελεί το τουριστικό θέρετρο της περιοχής και βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από το κέντρο του χωριού. Εκεί υπάρχουν εστιατόρια / ταβέρνες, super-markets, καφετέριες, καταστήματα και κάθε είδους υπηρεσίες. Η παραλία έχει μήκος περίπου 100 μέτρα και μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, βάρκες και κανό προς ενοικίαση.

1
489813194

Τοποθεσία

Το χωριό Λιαπάδες βρίσκεται στη δυτική ακτή της Κέρκυρας, σε απόσταση 5 χλμ. από την Παλαιοκαστρίτσα και 20 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Ποιος να πάει

Είναι ιδανικός προορισμός για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, καθώς υπάρχουν πολλά γραφικά μονοπάτια για να εξερευνήσετε με τα πόδια. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το χωριό είναι ένας λαβύρινθος μικρών δρόμων και μονοπατιών.

Επίσης, είναι ένας ιδανικός προορισμός για οικογένειες και για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν ρομαντικές διακοπές.

Μεταφορά

Μπορείτε να πάτε στους Λιαπάδες με αυτοκίνητο, ταξί ή με λεωφορείο. Με αυτοκίνητο ή ταξί θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά από το αεροδρόμιο ή από την πόλη της Κέρκυρας.

Αν πάρετε αυτοκίνητο να γνωρίζετε ότι είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στους Λιαπάδες από την πόλη της Κέρκυρας, είτε από το λιμάνι είτε από το αεροδρόμιο. Ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη στην Παλαιοκαστρίτσα. Συνεχίστε ευθεία ακολουθώντας τις πινακίδες για Παλαιοκαστρίτσα και Λιαπάδες. Από τον κεντρικό δρόμο περίπου 5 χιλιόμετρα πριν από την Παλαιοκαστρίτσα στρίβετε αριστερά προς Λιαπάδες.

 

Τι να κάνετε

Μπορείτε να πάτε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται και η όμορφη εκκλησία της Αγίας Αναστασίας, μία από τις 6 εκκλησίες των Λιαπάδων που χτίστηκαν τον 16ο αιώνα.

Η περιοχή είναι ένας καλός προορισμός για πεζοπόρους, καθώς υπάρχουν πολλά γραφικά μονοπάτια για να εξερευνήσετε με τα πόδια. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το χωριό είναι ένας λαβύρινθος μικρών δρόμων και μονοπατιών.

Επιπλέον, κοντά στο χωριό βρίσκεται  η κύρια παραλία του, που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και καταπληκτικό τοπίο, ενώ υπάρχουν περίπου και 15 κρυμμένες μικρές παραλίες προς εξερεύνηση. Ορισμένες από αυτές είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα, ενώ άλλες και με τα πόδια. Επίσης, γίνονται οργανωμένες εκδρομές με σκάφος, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τις περισσότερες από αυτές τις κρυμμένες παραλίες, καθώς και τα περίφημα μικρά σπήλαια της Παλαιοκαστρίτσας.

 

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΑΠΑΔΕΣ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσουν οι Λιαπάδες; Δείτε το blog μας