ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ

Γνωρίστε τους Σιναράδες… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ

Μεσοδυτική Κέρκυρα, Ελλάδα

Το χωριό Σιναράδες απέχει 13χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και βρίσκεται επάνω από την όμορφη αμμώδη παραλία του Αγίου Γόρδη. Το χωριό χτίστηκε σε αυτό το σημείο για να προστατεύεται από τις επιθέσεις των πειρατών. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας, που χτίστηκε στα βυζαντινά χρόνια, αλλά εγκαταλείφθηκε και κατοικήθηκε ξανά το 1669 από πρόσφυγες που έφτασαν από την Κρήτη.

Το χωριό διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής της Κερκυραϊκής υπαίθρου: πέτρινα σπίτια, κεραμίδια χρώματος ώχρας βυζαντινού τύπου, μικρές πόρτες με ανάγλυφα μάρμαρα, εξωτερικές πέτρινες σκάλες, που καταλήγουν σε μια βεράντα («μπόντζο») και σπίτια χτισμένα το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο.

Στο χωριό υπάρχουν, επίσης, 12 εκκλησίες. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες είναι οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα.

1
4

Τοποθεσία

Το χωριό Σιναράδες βρίσκεται στο μεσοδυτικό τμήμα του νησιού σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

 

Ποιος να πάει

Οι Σιναράδες είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την επαρχία της Κέρκυρας και την αρχιτεκτονική των χωριών της και για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Επίσης, είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν ήσυχες διακοπές, κοντά σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

 

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στους Σιναράδες από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας με ταξί, με δημόσια ή ιδιωτική συγκοινωνία ή με λεωφορείο. Είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στον Άγιο Γόρδιο από την πόλη της Κέρκυρας με αυτοκίνητο. Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο, παίρνετε τον αριστερό δρόμο, καθώς βγαίνετε από το αεροδρόμιο. Πηγαίνετε όλο ευθεία ακολουθώντας τις πινακίδες προς Αχίλλειο, Κυνοπιάστες, Καστελάνους και μετά Σιναράδες.

Τι να κάνετε

Στους Σιναράδες μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, που είναι το πιο σημαντικό μουσείο αυτού του είδους στο νησί. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει την επίπλωση των σπιτιών του χωριού από τον 18ο αιώνα, όσο και αντικείμενα της αγροτικής ζωής της ίδιας εποχής.

Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε την κοντινή παραλία του Αγίου Γόρδη, η οποία είναι μια όμορφη μεγάλη αμμώδης παραλία (μήκους περίπου 1,5 χλμ.) που διαθέτει επίσης ιδιωτικούς χώρους για γυμνιστές και για όσους θέλουν ιδιωτικότητα.

Στο πολυσύχναστο τμήμα της παραλίας (περίπου 600 μέτρα) μπορείτε είτε να χαλαρώσετε (υπάρχουν κρεβάτια και ομπρέλες για ενοικίαση) είτε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες. Υπάρχουν, για παράδειγμα, καραβάκια, κανό και ενοικιαζόμενα ποδήλατα που προσφέρουν την ευκαιρία για μερικές εξερευνήσεις. Επίσης, υπάρχει κέντρο καταδύσεων και θαλάσσια σπορ.

Επίσης, πολύ κοντά στους Σιναράδες, υπάρχουν και άλλα παραδοσιακά χωριά (Κάτω Γαρούνα και Πεντάτι), όπου μπορείτε να επισκεφθείτε, περπατώντας μέσα από γραφικά μονοπάτια και απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης.

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσουν οι Σιναράδες; Δείτε το blog μας