ΝΟΤΟΣ

Γνωρίστε το Νότο… Ίσως είναι ο επόμενος προορισμός σας

ΝΟΤΟΣ

Νοτιοανατολική Κέρκυρα, Ελλάδα 

Η παραλία Νότος είναι οργανωμένη αμμώδης παραλία και έχει πρόσβαση σε εστιατόρια και σνακ μπαρ. Η παραλία αποτελείται από 3 μικρούς κόλπους. Υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως beach volley. Πολύ κοντά στην παραλία βρίσκονται τα παραδοσιακά χωριά του Αγίου Νικολάου και των Ρουμανάδων, τα οποία είναι παλιά, με πλούσια ιστορία, με γραφικά στενά σοκάκια και καφενεία. Αριστερά σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Πετριτής.

1
4

Toποθεσία

Η παραλία Νότος, κοντά στο χωριό του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού, 34 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.

Ποιος να πάει

Είναι ιδανικό μέρος για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ρομαντικές διακοπές, για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση και για εκείνους που θέλουν να μείνουν μακριά από τα μεγάλα και πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα.

Μεταφορά

Μπορείτε να φτάσετε στο Νότο από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι της Κέρκυρας με ταξί, με δημόσια συγκοινωνία, με ιδιωτική συγκοινωνία ή με λεωφορείο. Αν πάτε με αυτοκίνητο, είναι αρκετά εύκολο να φτάσετε στο Νότο από την πόλη της Κέρκυρας. Ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο που διέρχεται από τις Μπενίτσες, τα Μωραϊτικα, τη Μεσογγή και τον Πετρίτη. Αμέσως μετά τον Πετριτή βρίσκεται η παραλία Νότος.

Τι να κάνετε

Σε μικρή απόσταση από την παραλία Νότος βρίσκεται η παραλία Καλυβιώτη και το χωριό Περιβόλι, όπως και τα παραδοσιακά χωριά Άγιος Νικόλαος και Ρουμανάδες. Υπάρχουν, επίσης, και άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως η μεγάλη αμμώδης παραλία Χαλικούνας, στα δυτικά, για να δοκιμάσετε kite surfing ή η λίμνη Κορισσίων, που είναι ο πιο σημαντικός υγρότοπος του νησιού, για να έρθετε σε επαφή με τη ​​φύση. Εναλλακτικά, αν θέλετε να επιλέξετε νυχτερινή διασκέδαση, ο Κάβος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση (20 λεπτά μακριά).

ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ

All
Βίλλες
Διαμερίσματα
Στούντιο
Διαμερίσματα με πισίνα

Σας αρέσει ο Νότος; Δείτε το blog μας